Race Team – prve medalje v 2023

Priprave

Kljub zahtevnim pripravam na tekmovalno sezono in dolgotrajnemu iskanju letošnjih sponzorjev, smo uspeli sestaviti načrt in priskrbeti finančna sredstva za našo tekmovalno ekipo in se končno posvetiti pripravam na dirke.

Na prvih tekmah je bilo nekoliko tipanja in slabega vremena, ki je preprečevalo boljše rezultate, kasneje pa so se zvezde poklopile in pravi rezultati so se začeli kazati. V začetku sezone smo tako osvojili 2 zlati medalji!

Tekmovanja

Najmlajša ekipa Backov in najstarejša ekipa Starih kozlov je osvojila prve stopničke na letošnjih tekmovanjih. V kategoriji U9 je na tekmovanju ljubljanskih osnovnih šol, na pumptracku Fužine, Noe Kovačič osvojil 1. mesto, s časom 20,624s. Izak Kovačič je v kategoriji U11 s časom 19,549s zasedel 6. mesto. V absolutni kategoriji sta med 24. tekmovalci zasedla odlično 8. in 11. mesto.

Ekipo Starih kozlov je začetek sezone spremljala smola, tehnične težave in prehladi. Stvari so se končno zložile na četrti dirki serije SloEnduro v sezoni 2023 v Zagorju ob Savi, na progah centra Cilenca trails. Tekma Cilenca je bila lani izvedena prvič. Letos se je tekmovanja udeležilo 194 kolesark in kolesarjev iz petih držav.

Za razliko od prejšnjih deževnih tekem, kjer je dominiralo blato, je bila trasa tokrat suha. Gostitelji, KK Zagorska dolina so že znanim progam dodali še dve novi. Na vseh progah je v kategoriji M2 zanesljivo zmagal Luka Peskar, ki je v prvi etapi dosegel drugi vmesni čas, v ostalih treh pa najboljšega. S skupnim časom 16:14.54 je zmagal v svoji kategoriji z naskokom 7s. V absolutni razvrstitvi je med 68 tekmovalci zasedel 28. mesto. S kočno zmago si je prislužil 400 točk in se v skupni razvrstitvi pokala tako zavihtel s 55. na 6. mesto. Do konca sezone računamo, da bo stal še večkrat na stopničkah in tako konec sezone stopil na stopničke tudi v skupni razvrstitvi.

Po dobrem začetku in osvojitvah prvih zlatih medalj držimo pesti za uspešno nadaljevanje sezone v kateri bodo naši fantje še naprej vztrajno vrteli pedala in gotovo še posegali po najvišjih uvrstitvah. Gremo naši, gasa!

Shopping Cart
Scroll to Top