DP Enduro 2023 – Bron v kategoriji M2

Razmere

Naša ekipa se je dobro odrezala na drsečih progah nad Trbovljami na državnem prvenstvu v gorskokolesarski disciplini enduro. Vse proge so bile postavljene na Sveti Planini pod Javorjem nad Trbovljami. Na dolgi trasi s štirimi hitrostnimi preizkušnjami so udeleženci izmerili kar 1450 višinskih metrov vzponov (in spustov), seštevek sobotnega treninga in nedeljske dirke je bil tako že blizu trem tisočakom. Pri tem udeležencem Endura Trbovlje, ki je bil hkrati kvalifikacijska dirka za svetovni pokal, razmere na trasi niso ravno pomagale. Na dan dirke jim je sicer nebo kar prizaneslo z zalivanjem, a so bile hitrostne preizkušnje dodobra razmočene od noči in prejšnjih dni. Drsečih odsekov ni manjkalo in le redko kdo se ni znašel na tleh. Nekaj padcev je bilo žal tudi resnejših.

Uvrstitve

Najhitrejši veteran v kategoriji master 2 je bil Primož Štrancar (Orbea Fox Enduro Team). Naš tekmovalec Luka Peskar (KD RAM) si je s časom 18:49.03 in zaostankom +1:23.20 priboril bornasto medaljo v kategoriji master 2.

Na kratki progi s tremi hitrostnimi preizkušnjami v kategoriji U17, ki je bila najštevilčnejša je debitiral naš tekmovalec Domen Keršmanec (KD RAM). Glede na prve izkušnje na tekmah v enduru in zahtevnim razmeram na progi, je vozil solidno in se med 35 tekmovalci prebil na 22. mesto. S časom 11:54.96 je za prvouvrščenim Ažbetom Kalinškom (Wolf Racing by Wheelbase) zaostal +2:16.22.

Čestitke prirediteljem, ki si ob svojih bogatih organizacijskih izkušnjah vedno postavijo visoke standarde. Bravo tudi naši tekmovalni ekipi, ki je ponosno zastopala barve našega kluba! Čestitke za uvrstitve in dobre vožnje.

Vir: besedilo – del članka je povzet po SloEnduro.si  / foto – Matej Lovrič @obalnabikescena

Shopping Cart
Scroll to Top