Kolesarski sejem

V soboto 6.6.2020 bo pred trgivino Jan Sport od 9-ih dalje potekal kolesarski sejem in pester program s poligonom za najmlajše in pumptrackom. Organizirana bo tudi tura v ogranizaciji Goni.se. Mi bomo imeli tam tudi stojnico, kjer boste lahko dobili vse informacije, se včlanili, kupili majico in furali na pump-tracku.

Vabljeni tudi najmlajši. Če ste brez kolesa, ne skrbite, bomo mi poskrbeli za vas.

Se vidimo v soboto!


MTB tura na Ljubljanski in Tolsti vrh

Dolžina: 28 km
Višinska razlika: 850 m
Skupna težavnost (1-7): 4
Težavnost vzponov: do V4
Težavnost spustov: do S4
Podlaga: gozdne ceste, steze, makadam, malo asfalta
Okviren čas: 3-4 h

Kratek opis: Imenu ture navkljub ne bomo osvojili nobenega vrha (najvišjo točko Ljubljanskega vrha si lasti vojska in treba bo obrniti par višinskih metrov niže, čisto pravi vrh Tolstega vrha pa je preveč tolsto zaraščen za dostop ? . Bodo pa gorskokolesarski užitki vseeno “ta pravi”, sploh, ker jih bomo iskali med dokaj pozabljenimi stezicami, kjer so med 2. svetovno vojno skrivaj prenašali pošto kurirji (obiskali bomo namreč tudi eno izmed kurirskih postaj terenskega voda TV 17).

Oprema:

• tehnično brezhibno gorsko kolo z vsaj prednjim vzmetenjem in
ustrezno profiliranimi gumami,
• zaščitna oprema (čelada, rokavice),
• osebna oprema turnega kolesarja (prva pomoč, hrana, pijača,
tlačilka, rezervna zračnica/komplet za krpanje),
• priporočljiva uporaba ustrezne zaščite pred gozdno zverjadjo
(predvsem klopi).

Zaradi lažje organizacije zaželene prijave, število udeležencev je omejeno.

KORISTNE INFORMACIJE:

Tura poteka po pretežno gozdnih terenih med Vrhniko in Logatcem, vključuje zanimive prehode med sistemi gozdnih cest in vlak. Zaradi v preteklem obdobju aktivne sečnje nas lahko preseneti kakšen kratek, na novo “razrit” in z vejami okrašeni odsek. Predviden neto čas vožnje je 2-3 ure. Z zadostnim številom postankov bomo turo ustrezno podaljšali.Vsi udeleženci vozimo na lastno odgovornost in smo dolžni upoštevati navodila vodje ture. Priporočeno je urejeno članstvo PZS oz. druga oblika ustreznega zavarovanja. O vseh morebitnih spremembah bodo prijavljeni udeleženci pravočasno obveščeni preko e-pošte. Udeležba na turi je brezplačna.

Se vidimo!

Prijave na turo in vsa dodatna vprašanja na:
[email protected] ali 031 809 871

Shopping Cart
Scroll to Top