IZLET – Bike park Pohorje

Speglane bande, široki nasmehi

STRAVA IZVELČEK

Est. Moving Time Distance Elevation Gain
01:18:47 31,72 2.692,55
hours km meters
Klubski izlet

Jutranji nasmehi

Na sončno soboto smo se društvena ekipa kolesarjev odpravili na Pohorje, točneje v Mariborski Bike Park. To je bil naš prvi organiziran izlet.

Zgodaj zjutraj smo s kombijem na dom, po vrsti pobirali vse prijavljene na izlet. Prvi član že ob vstopu ni mogel skriti svojega navdušenja in veselje nad prvim društvenim izletom. Vsak naslednji enako in več nas je bilo, boljše je bilo razpoloženje. Pričakovanje je tako hajalo, vse do našega cilja. Po poti smo si vzeli malo več časa za jutranjo kavo in pogovor, sicer pa se nismo ustavljali, saj smo hoteli čim prej na progo.

Gremo furat!

Vreme je bilo popolno in temu primerno tudi parkirišče polno do zadnjega boksa. Izkazalo se je, da je bila počasna uživaška kava smela odločitev, saj nam je starejši DH rider odstopil parkirno mesto, ker je on do 10:30 že ‘odfural’ svoje! Respect in čestitke za njegovo vztrajnost, športni duh in aktivnost. Leta so bila edina omejitev, da ni fural dlje. Srce je imel namreč na pravem mestu, skrito nekje v spodnjem delu okvirja, malo poškropljeno od blata in je utripalo tik nad višino traila.:). Imel jih je že dobrih 65, torej pravi OG rider. Uspešno odfurana črna linija se je zrcalila v smejalnih gubah njegovega obraza. Širok nasmeh riderja v lepem jutru, ki ga ni mogoče izbrisati. Bravo legenda!

Z vrha

Kmalu smo tudi mi, spakirani in oblečeni, začeli ogrevati olje v naših žilah. Še hiter nakup kart in švig na gondolo. Srce je bilo hitreje že po prvih zavojih flow linije. Odlične razmere. Noro! Fantje so se potrudili s progo in ji dodali še nov family line, ki je označen z zeleno. Kljub nezahtevnosti in speglanosti band se ponuja dovolj priložnosti, da se kaj tudi preskoči in odfura z malce več energije.

Pogled na Maribor.

Z vsako odpeljano rundo je rasla samozavest in zaupanje v teren. Po nekaj rundah smo zbrali dovolj poguma tudi za večje drope, ki so počasi rasli v višino. Končno so naši nadsedežni ležaji dovolj zatekli, da smo zadnje tri runde preživeli zavidljivo količino časa v zraku in preleteli večino terena.

Plani

Pred odhodom domov, smo se še na kratko osvežili in rehidrirali ter povzeli nekaj najboljših vtisov. Dan smo preživeli na res lepo urejenih progah z nekaj malega gneče, ki pa ni vplivala na naše navdušenje. Celodnevno furanje je namreč super doživetje, ki se ne skvari kar tako :). Ob slovesu na Vrhniki smo tako vsi skupaj sklenili, da gremo kmalu na ponovitveno seanso v sosednjo Avstrijo!

Focus pred furo.

#izlet #bikeparkpohorje

Shopping Cart
Scroll to Top