Gremo na kolo

Vir: https://www.kd-rajd.si/akcija-gremo-na-kolo/

Včlanite se v Strava klub Gremo na kolo in si s svojimi vožnjami prislužite lepe nagrade.

Akcija GREMO NA KOLO poteka od 10.05.2022 do 15.09.2022 v obliki kolesarskih izzivov in vodenih tur. Nagrade bodo podeljene 17.09.2022 na fesitvalu Ljubljana MTB vikend.

V akciji lahko sodeluje vsak, ne glede na znanje ali vrsto kolesa. Vsi izzivi in ture so netekmovalne narave. Bistvo je užitek na kolesu in odkrivanje Ljubljane in okoliških vrhov.

Kolesari se po legalnih poteh. Udeležba na izzivih in turah je brezplačna. Organizator akcije je KD Rajd s podporo MOL. Za dodatna vprašanja se obrnite na [email protected].

IZZIVI

V kolesarski akciji “Gremo na kolo” v Ljubljani so na voljo štirje izzivi.

1. Osvojiti 10 vrhov v okolici Ljubljane
2. Obišči Bike Park Ljubljana (Podutik) in bike park Golovec trails
3. Opiši svojo najljubšo kolesarsko turo v okolici Ljubljane
4. Družinsko se odpravite s kolesi na sladoled

KAKO SODELOVATI

1. Izbereš izziv in prebereš pravila
2. Kolesariš v okolici Ljubljane, glede na izbiro izziva
3. Prijaviš se v aplikacijo Strava in se včlaniš v klub GREMO NA KOLO v LJubljani (povezava)
4. V aplikaciji Strava na “zid” kluba (post – zadnji zavihek), objaviš najmanj eno fotografijo in ključnik izziva (npr.#10vrhiv, #MTBLjubljana, #MojaNajTura).
Zaželen je kratek opis in objava tudi na lastnih socialnih omrežjih s ključnikom #GremoNaKoloVLjubljani
5. Udeležiš se podelitve na Ljubljana MTB vikendu

IZZIV 1 – #10Vrhov

NALOGA

V času trajanja akcije s kolesom osvoji vsaj 10 vrhov s seznama. V žrebu za nagrade sodeluješ tako, da svoje kolesarske izlete zabeležiš v Strava klub GREMO NA KOLO v Ljubljani v obliki zapisa na zidu (»post«). Poleg opisa ture in ključnika #10VRHOV, objavi še fotografijo s posamezne ture.

PRAVILA

Pogoj za sodelovanje v izzivu je osvojenih 10 vrhov, pri čemer je pogoj minimalna razdalja 5 km na turo in ne več kot en osvojen vrh na eni turi. Lahko pa v istem dnevu opraviš več ločenih tur (kar pomeni več objav v Stravi – 1 vrh je ena sled).

PRIMERNOST

Izziv je primeren za vse vrste koles, večina ciljev je dostopna tudi s cestnimi kolesi.

Seznam vrhov

 • RAŠICA (PD na Rašici)
 • TOŠKO ČELO (Lovska koča)
 • KATARINA NAD MEDVODAMI (Gostilna Dobnikar)
 • KORENO NAD HORJULOM (Kmečki turizem pri Lenartu)
 • KRIM (PD na Krimu)
 • KUREŠČEK (PD na Kureščku)
 • MALI LIPOGLAV (Kmečki turizem Pri Jakopcu)
 • JANČE (PD na Jančah)
 • ORLE (Gostilnica Orle)
 • ZAGORICA PRI DOLSKEM (rojstni dom Jurija Vege)
 • DOBENO (Gostilna Pri Blažu)
 • RAKITNA (Hotel Rakitna)
 • TURJAK (Okrepčevalnica-Pizzerija Rozika, Turjak 17)
 • ŽAGARSKI VRH (Dom radioamaterjev-nameščen zunanji žig)

IZZIV 2: #MTBLjubljana

NALOGA

Za sodelovanje v izzivu #MTBLJUBLJANA se na kolo odpraviš v oba ljubljanska gorskokolesarska parka (Bike Park Ljubljana v Podutiku in Golovec trails nad Rudnikom), kjer uživaš v vožnji po legalnih kolesarskih enoslednicah. Brez skrbi, manj zahtevne poti so primerne tudi za kolesarja z osnovnim znanjem vožnje s kolesom. Na izziv povabi še prijatelja!

PRAVILA

Cilj izziva #MTBLJUBLJANA je odpeljati vsaj tri proge v vsakem izmed parkov. Ena proga je vzpon, dve pa sta spust, npr. za Bike Park Ljubljana – za gor VZPON, ter za navzdol PRIMORKA in DUAL, za Golovec Trails pa za gor VZPENJAČA, ter za dol TRIJE BRATJE in ZMAJEVA.

PRIMERNOST

Brezhibno gorsko kolo z vsaj sprednjim vzmetenjem, s profiliranimi plašči in kolesarska čelada.

IZZIV 3: #MojaNajLJTura

NALOGA

Kolesarski izziv #MOJANAJLJTURA si v resnici zastaviš sam. Zanima nas, kam pelje tvoja najljubša tura v Ljubljani in okolici? Tukaj ni omejitev glede na tip kolesa, podlago in končni cilj.

Tura je lahko tvoj trening za Maraton Franjo, lahko je nedeljski izlet po Ljubljanskem barju, kolesarjenje s prijatelji po turističnih točkah okrog Ljubljane ali drugo. Naj pride do izraza tvoja domišljija.

PRAVILA

Minimalna dolžina ture je 5 km, ostalo prepuščamo tebi. Ob objavi sledi v aplikaciji Strava objavi vsaj eno fotografijo, opis poti in nam predstavi, zakaj je to tvoja najljubša tura.

PRIMERNOST

Za vse vrste koles.

IZZIV 4: #Kolozmajčki

NALOGA

Kolozmajčki kolesarijo na sladoled. Izziv je namenjen družinam.

S kolesom se odpravite na krajši ali daljši izlet po Ljubljani in okolici in otroke nagradite s kepico ali dvema sladoleda. Družinski kolesarski podvig zabeležite v obliki gpx sledi in fotografije, kjer uživate na kolesu/sladoledu.

PRAVILA

Za sodelovanje v izzivu sta potrebna en starš in en otrok, sicer je izziv zelo odprte narave, najpomembneje je, da varno kolesarite in uživate v zasluženem sladoledu.

PRIMERNOST

Primerno za vse.

VODENE KOLESARSKE TURE

V okviru akcije GREMO NA KOLO v Ljubljani organiziramo vodene kolesarske ture v Ljubljani in okolici. Ture so primerne za različne vrste koles, po zahtevnosti so pa lahke in primerne za vsakogar.

Kolesarsko turo vodi licencirani kolesarski vodnik. Udeležba na turi je brezplačna. Število mest je omejeno. Vsi udeleženci so vključeni v žreb za praktične nagrade. Podelitev nagrad je 17./18. 09. 2022 na Ljubljana MTB vikendu.

Za udeležbo na turi se prijaviš vsaj 2 dni pred turo preko obrazca.

KOLEDAR VODENIH KOLESARSKIH TUR

 • 19. JUNIJ: PST
 • 26. JUNIJ: Izlet po Ljubljanskem barju

Shopping Cart
Scroll to Top