Fura “Kids only” – na Klobuk

Že v četrtek je kazalo, da bo petek mrzel in sončen, zato smo se odločili, da izvedemo lažji vzpon na Klobuk za najmlajše. Trije nadobudneži so se nam pridružili na petkovi “kids only” furi. Zaradi zimskih razmer smo kmalu po začetku menjali kolesarske rokavice za smučarske in poskrbeli, da je vsem dovolj toplo. Glede na mrzlo vreme in hitro ogrevanje s kolesi je bila skrb za pravilno “klimatizacijo” ključna skozi celotno furo.

Ekipa backov!

Po premaganih prvih klancih smo bili prijetno ogreti tako, da smo v utečenem ritmu nadaljevali vzpon proti vrhu. Zaradi zmrznjene podlage, ki je dajala dober oprijem, smo lahko vse vzpone presedeli na kolesu. Na nekaterih najstrmejših odsekih so najmlajši potrebovali nekaj pomoči v obliki dodatnega pogona :).

Sonce na poti.

Segreti in nasmejani smo dosegli vrh, kjer smo poskrbeli za sladko okrepčilo in spominske fotografije. Pred spustom smo na hitro ponovili osnove tehnike spuščanja. Ker so bili vsi udeleženci prvič za snežni furi, smo prvi spust z vrha opravili posamično, vsak posebej pod budnim očesom vodnika. Mali backi so hitro osvojili kako se kolo obnaša v snegu in na kaj je potrebno biti pozoren. Nadaljevanje spusta so opravili samostojno, s precej večjim zaupanjem v kolo in lastne sposobnosti.

Veselje na vrhu.

Nekje na sredini so vsi dobili že toliko zaupanja, da so se na snegu resnično sporstili, igrivo iskali izzive in preizkušali svoje meje. Do konca spusta so vsi že pogledovali za zahtevnejšimi linijami in jih tudi našli :). Nekateri so za premagovanje izbranih izzivov potrebovali nekaj dodatne vzpodbude, ki jim je pomagala, da so z vsemi izzivi odlično opravili.

Nasmejani pod čeladami.

Uspešno smo sestopili in navdušeni zaključili še zadnji del vožnje, kjer smo si izmenjali izkušnje, delili doživetja in si čestitali za vse osebne zmage, ki smo jih dosegli. Pred zaključkom smo si privoščili še košček tople pice iz domače pečice. Dan je bil čudovit in vsi otroci so se strinjali, da je bila fura, kljub občasnim naporom prijetna.

Zadovoljni s svojimi dosežki in krstno zimsko izkušnjo so se z iskricami v očeh poslovili ter sklenili, da takšne fure še ponovimo.

☺️????

#kidsonly #kidsonlyfura #otroškiizlet #izleti #furajmoskupaj #reportaža

Shopping Cart
Scroll to Top