ČLANI – Piknik fura

V objemu Ljubljanskega vrha nad Vrhniko

STRAVA IZVELČEK

Est. Moving Time Distance Elevation Gain
01:02:31 25,17 614,67
hours km meters
Klubska piknik fura 2020!

 

Fura

Po preklicu karantene in ukrepov zaradi COVID-19, ki so nas za dolgo priklenili na domače fotelje, smo se odločili za ponovno otvoritev kolesarske sezone. Odločili smo se, da organiziramo društveno vožnjo po lokalnih hribih s piknik zaključkom. Po jutranjem zboru, obvezni kavici in osnovnih okrepčilih, smo kot prva skupina ob 10h krenili proti Suhi štirni pod Ljubljanskim vrhom, v smeri proti Logatcu. Po gozdnih vlakah smo prekolesarili Veliki Trebelnik in Ljubljanski vrh in se po cesti vrnili do vikenda, kjer smo imeli izhodišče. Za pot smo porabili 3,5 h s kratkimi postanki za hidracijo in kak ekstra vdih, da smo lahko pribrcali čez najvišje točke. Tempo je bil sproščen, saj je bil namen fure predvsem sprostitev in prijetno druženje s prijatelji. Pri spustu smo se pustili voditi labirintu gozdnih vlak in sproti iskali navdih za linijo med naravnimi stožci in osamelimi skalami.

Nasmejani na startu!

Druga, manjša skupina, sestavljena predvsem iz najmlajših kolesarjev, pa je ubrala pot po tankovski cesti proti Strmici in nato do Starega Malna. Tam je sledil počitek in ogled mlina, namočili smo noge in šteli potočne rake. Pri gostišču parkirali kolesa in pot nadaljevali peš do Lintverna – izvira Bele, kjer smo za hec klicali zmaja. Očitno je še trdno spal, saj razen globokega smrčanja ni bilo odgovora. Vrnili smo se po isti poti in nadaljevali po Betajnovi do centra Vrhnike na sladoled do Berzota.

Proti Staremu Malnu.

Piknik

Zaradi vseh porabljenih kalorij smo dan zaključili s piknikom, roštiljem in doma varjenim hladnim pivom. Vikend in prostor nam je dobrodušno odstopil član kluba ter poskrbel za idilični prostor ob gozdni meji, kjer smo se lahko sproščeno družili in delili kolesarske izkušnje. Vmes smo skupini lokalnih mulcev pomagali še narediti hitri servis, da so se lahko pripeljali do pravega servisa, saj je enemu potegnilo zadnji menjalnik v kolo. Da pa dneva ne bi prepustili čisto naključju, smo organizirali še zabavno spretnostno tekmovanje, vožnjo s kolesi čez razne tehnične prepreke. Tako smo vsi, nasmejani do ušes, polni vtisov, v dobri družbi zaključili ta dan, ki smo ga raztegnili še v del noči ;). Želimo si, da bo takšno piknik druženje postalo tradicionalno.

Ekipna z Ljubljanskega vrha!

#piknik #piknikfura #fura

GALERIJA

Shopping Cart
Scroll to Top